آئين نامه هاي آموزشي
آیین نامه نظام آموزشی پاره وقت
- توضیحات
- تاریخ ایجاد در 16 فروردين 1396
- آخرین به روز رسانی در 16 فروردين 1396
- منتشر شده در 16 فروردين 1396
- بازدید: 1338
مقدمه:
به منظور بسط و اشاعه دانش در بین اقشار مختلف اجتماع،متناسب با ذوق،سلیقه و امکانات آنها از یک طرف و پاسخگویی به نیازهای مبرم جامعه به منظور تأمین نیروی انسانی متخصص از طرف دیگر، دانشگاه آزاد اسلامی نظام آموزش پاره وقت را به موازات نظام آموزش تمام وقت برابر مقررات این آیین نامه به اجرا می گذارد.
ماده 1: در جهت پاسخگویی به نیاز آن عده از متقاضیانی که به هر دلیل نمی توانند در دوره تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی به ادامه تحصیل بپردازند، نظام آموزش پاره وقت در مقاطع کاردانی،کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته به اجرا گذارده می شود.
ماده 2: برقراری و اجرای نظام آموزشی پاره وقت در واحدهای دانشگاهی، با توجه به امکانات هر واحد، پس از کسب مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه امکان پذیر است.
تبصره- آموزش پاره وقت در هیچ یک از رشته های گروه پزشکی مجاز نیست.
ماده 3: شرایط ورود به نطام آموزش پاره وقت به شرح زیر است:
1-3: داشتن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی برابر مصوبات مربوط.
2-3: پذیرفته شدن در آزمون ورودی سراسری ذی ریط.
3-3: پرداختن شهریه تعیین شده برابر ضوابط مربوط.
ماده 4: عنوان،محتوا و حجم دروس هر رشته در نظام پاره وقت، عیناً همان عنوان، محتوا و حجم دروس در برنامه های نظام آموزشی تمام وقت دانشگاه است.بنابراین از حیث برنامه درسی هیچ گونه اختلافی بین دو نظام آموزش پاره وقت و تمام وقت وجود ندارد.
ماده 5: در نظام آموزشی پاره وقت،دانشجو می تواند،حداقل 10 واحد و حداکثر 20 واحد درسی را در هر نیمسال تحصیلی انتخاب کند.
تبصره 1-در مواردی که میانگین قبل دانشجو حداقل 17 باشد دانشجو می تواند با نظر گروه آموزشی ذی ربط برای نیمسال بعد 24 واحد درسی را انتخاب کند.
ماده 6 : حداکثر مدت مجاز تحصیل برای دوره کاردانی 4 سال و برای دوره کارشناسی 8 سال است.
تبصره 1- حداکثر مدت مجاز تحصیل برای دانشجویان دوره کارشناسی که از معافیت تحصیلی استفاده می نمایند 7 سال است.
تبصره 2-دانشجویان نظام آموزش پاره وقت در شمول تبصره های 1و2 ماده 28 آیین نامه نظام آموزشی دوره ای قرار می گیرند.
ماده 7: دانشجویانی که تا قبل از سال 1370 از طریق آزمون منطقه ای وارد نظام آموزش پاره وقت شده اند برای دریافت مدرک مرسوم دانشگاهی، باید در " آزمون ورودی سراسری رشته مربوط" شرکت نموده و قبول شوند.والا در صورت تقاضا منحصراً گواهی تعداد واحد های دروس گذرانده شده به آنان اعطاء خواهد شد.
ماده 8: نظام آموزشی پاره وقت از نظر مقررات آموزشی همچون حذف و اضافه ،حضور و غیاب دانشجو،مرخصی تحصیلی،ارزشیابی دروس و سایر مواردی که در این آیین نامه قید نشده است،تابع آیین نامه آموزشی نظام آموزش تمام وقت است.
ماده 9: تغییر نظام آموزشی دانشجو از تمام وقت به پاره وقت بلامانع است.مشروط بر آنکه ادامه تحصیل دانشجو در نظام آموزش پاره وقت میسر باشد.
تبصره - چنانچه تغییر نظام آموزشی موجب تغییر واحد دانشگاهی، تغییر رشته و گرایش گردد،رعایت مفاد فصل یازدهم آیین نامه آموزش تمام وقت الزامی است.
ماده 10: تغییر نظام آموزشی دانشجو از دوره پاره وقت به تمام وقت با رعایت شرایط زیر بلامانع است:
1- پذیرفته شدن در آزمون ورودی سراسری تمام وقت دانشگاه.
2- نداشتن مشکل نظام وظیفه
3- با نظر گروه، امکان اتمام دروس باقیمانده را در سیستم دوره ای داشته باشند.
تبصره 1- دروس دانشجویانی که بر اساس شرایط مندرج در ماده 10 این آیین نامه به نظام آموزش تمام وقت راه می یابند طبق ماده 52 آیین نامه آموزشی دوره ای بدون پرداخت هزینه انتقال پذیرفته شود.
تبصره 2- دانشجویان مشمول ماده 10 باید برای دروس باقیمانده شهریه جدید بپردازند.